Paulo, az eszkimó története

Kék Fehér Szív

06/29/2021
Itthon » Hírek » Paulo, az eszkimó története

Ez Paulo, az eszkimó története, akinek egy különös sajátossága van: kizárólag állati eredetű termékeket fogyaszt és remek formában van. Paulo Grönlandon élő inuit!

Úgy tűnik, hogy dacol a természeti törvényekkel. Míg számos tanulmány azt mutatja, hogy a növényi zsírok jobbak az egészségnek, mint az állati zsírok, a kizárólag állati termékeket fogyasztó Paulo remek formában van!

Nem ismeri a szív- és érrendszeri problémákat. Nem arról van szó, hogy Paulo nem szeretne gyümölcsöt és zöldséget vagy olívaolajat enni, de olajfákat vagy gyümölcsfákat a jégtáblán sosem fog látni.

Paulo kíváncsi volt, vajon az inuit gének védik-e őt…  Aztán felhíta egy barátját, Dyerberg-et, egy dán kutatót, hogy segítsen megérteni.

Utóbbi úgy döntött, hogy elvégez egy tanulmányt, hogy összehasonlítsa a grönlandi inuitok szív-érrendszeri megbetegedéseinek arányát az unokatestvéreikkel, akik elköltöztek, és most Koppenhágában, vagy valahol Dániában élnek.

A tanulmány egyértelmű következtetéseket von le: A Dániában élő inuitok egészségi állapota nem azonos a Grönlandon élő inuitokéval, mivel ugyanolyan szívproblémáik vannak, mint más dánoknak. Tehát nem az inuit származásuk védik őket, hanem az inuit étrend.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

Az inuitok (hasonlóan más civilizációkhoz, például a krétaiakhoz) tudják, hogyan kell az évszázadok során kialakítani az olyan étkezési hagyományokat, amelyek összhangban vannak mind környezetükkel, mind egészségükkel.

Megtanulták, hogy hogyan hasznosíthatják az egyes földterületek jellemző forrásait, hogy saját fiziológiai igényeik szolgálatába állíthassák.

A betegségekkel szembeni ellenállóképesség tehát nem önmagukban a génekben rejlik, hanem a megfelelő géneket stimuláló ételekben.

További infromációk:

Tekintse meg a publikációt: « The Composition of Food Consumed by Greenland Eskimos», H. O. Bang, J. Dyerberg és N. Hjørne (1976)

Olvassa el Pierre Weil «  Kövér bolygó » című könyvét

© Jerry Hollens

Egyéb hírek

ÚJ TAGOKKAL BŐVÜLT A KÉK-FEHÉR-SZÍV SZERVEZET (KFS)

ÚJ TAGOKKAL BŐVÜLT A KÉK-FEHÉR-SZÍV SZERVEZET (KFS)

Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy két új tagunk: egy húsmarha tenyésztő és feldolgozó: NPK Charolais és különleges, A2-es minőségű tejtermékeket forgalmazó tehenészet a KOCSIS FARM immáron jelenlétével tovább erősíti a Szervezetünket.