Környezet

Itthon » Elkötelezettségeink » Környezet

Ételeink „jók az embereknek, az állatoknak és a talaj egészségének”, és ez igaz! A Kék-Fehér-Szív -nél ezt igazoljuk, megmérjük, és a bizonyítékokat mindenki számára hozzáférhetővé tesszük. Ez valódi különbség, ugye?

Olyan étrend ajánlása, amely tiszteletben tartja a bolygónkat

A táplálkozási és a környezeti előnyök kombinálása lehetséges a Kék-Fehér-Szívvel

Valójában – a bizonyított táplálkozási hasznon túl – az egyesület megközelítését elismerik a környezet érdekei szempontjából is (javítja a karbonlábnyomot), és különösen az ENSZ-szel az UNFCCC (az Egyesült Nemzetek Éghajlat-változási Keretegyezménye) révén, a szarvasmarhák metánkibocsátása miatt.

A Kék-Fehér-Szív a termékei életciklus-analízisét (CLA) hajtja végre közismert kutatóintézetekkel és olyan, nemzetközileg elismert szakértelemmel rendelkező szervezetekkel, mint például az ADEME (Francia Környezetvédelmi és Energiagazdálkodási Állami Ügynökség) és az INRAE (Francia Mezőgazdasági, Élelmiszer- és Környezeti Kutatóintézet). A Kék-Fehér-Szív termékek előállítási szakaszban gyakorolt hatása jelentősen csökkentett az éghajlatváltozás szempontjából (CO2 hatás), és az egyéb paraméterek (eutrofizáció…) szempontjából is előnyös.

Megállapításunk

Globális felmelegedés, a biodiverzitás csökkenése, a talaj- és a levegőszennyezés stb. Egy nap sem telik el anélkül, hogy ne emlékeztetnének rá: bolygónk szenved, és hogy több mint sürgős reagálni kell.

Szokás, hogy ujjal mutogatunk a mezőgazdaságra, mint ami felelős a bolygó sok betegségéért, de ugyanakkor tudni kell, hogy nem csak egy jó mezőgazdaság létezik, hanem SZÁMOS, és hogy a valóság messze nem fekete vagy fehér … A Kék-Fehér-Szív -nél dolgozunk a sokféleségért a földektől a tányérig! Nagyobb sokféleség a földeken, jobb és gazdagabb élet a talajban, kevesebb monokultúra és kevesebb rovarirtó szer, nagyobb biodiverzitás az állatvilágban, ami javítja az karbonlábnyomukat bolygónk érdekében.

Elkötelezettségünk

A Kék-Fehér-Szív egyesület és tagjai elkötelezettek a következők mellett:

  • A biodiverzitás visszaállítása a termőföldeken: fű, lucerna, len, csillagfürt, bab, takarmánylóbab…
  • A késztermékek (hús, tejtermékek, tojások stb.) karbonlábnyomának csökkentése.
  • Az életciklus elemzéséhez az ökológiai hatások mérése
  • A valódi ökológiai és táplálkozási katasztrófáért felelős pálmaolaj teljes mellőzése
  • Az importált, gyakran GMO szója alkalmazásának szigorú korlátozása.