Humánegészség

Itthon » Elkötelezettségeink » Humánegészség

A közegészségügy javítása az élelmiszereken keresztül, az íz és az élvezeti érték megtartása mellett.

Az egészség a mezőgazdaságnál kezdődik! A Kék-Fehér-Szív -nél hisszük, és minden nap azon dolgozunk, hogy fenntartható mezőgazdaságot fejlesszünk, és megmutassuk a minőségi élelmiszerek fontosságát egészségünk megőrzésében.

Megállapításunk

A civilizációs betegségek folyamatosan fenyegetnek: elhízás, rák, cukorbetegség, depresszió, szív- és érrendszeri vagy neurodegeneratív betegségek… Ezek „táplálkozási betegségek”, amelyek elsősorban az elfogyasztott ételek összetételi hiányosságaihoz és egyensúlyhiányához kapcsolódnak. Valójában az élelmiszerek tápanyag-sűrűsége (Omega 3, antioxidánsok, vitaminok stb.)  csökkent a mezőgazdasági termelés üzemméretének megnövekedésével.

Sürgősen vissza kell állítanunk a megfelelő tápanyag-sűrűséget!

A fogyasztói döntéseken túl (pl. változtatni és kiegyensúlyozni az étrendet) vannak olyan változtatások, amelyeket a mezőgazdaság megtehet és meg kell tennie ételeink sokszínűségének és egyensúlyának, és ezáltal egészségünk (de egyúttal a talaj és az állatok egészségének) javítása érdekében. Ez a Kék-Fehér-Szív mozgalom küldetése, amely felelősségteljes mezőgazdaságot fejleszt azzal a céllal, hogy javítsuk ételeink tápértékét.

Elkötelezettségünk

A Kék-Fehér-Szív mozgalom elkötelezett:

  • Olyan mezőgazdaság fejlesztése mellett, amely a táplálkozási minőséget a középpontba helyezi.
  • Folyamatosan méri ezt a minőséget a tagjai által kínált élelmiszerekben (eredményekre vonatkozó kötelezettségekkel, laboratóriumi elemzéssel ellenőrizve).
  • A tápanyagokat mindenki számára hozzáférhetővé teszi a termékek fejlesztésével és a költségek ellenőrzésével.
  • A tudomány új eredményeivel továbbra is bemutatja az élelmiszerek hatásának fontosságát az emberek egészségére
  • Megőrzi az élvezeti értéket a jövő ételeiben (mivel a megfelelő tápanyagok a gyógyszertáron kívül is megtalálhatók!)