Kék-Fehér-Szív technikai adatok

Itthon » Kék-Fehér-Szív a gyakorlatban » Kék-Fehér-Szív technikai adatok

Kék-Fehér-Szív specifikációk

Annak biztosítása érdekében, hogy eleget tegyünk kötelezettségvállalásainknak, a Kék-Fehér-Szív kézikönyveket állított össze, amelyek összekötik a mozgalom minden tagját: a fogyasztókat, a gazdálkodókat, a táplálkozási szakembereket, a feldolgozókat, a forgalmazókat, az éttermeket, az egészségügyi dolgozókat és a tudósokat. Minden tagnak el kell olvasnia azokat, és vállalnia, hogy alkalmazza őket. A specifikációk négy témakörre épülnek:

1- A közös nyilatkozat

A nyilatkozat változtathatatlan és a Kék-Fehér-Szív célját fogalmazza meg. Valójában a Kék-Fehér-Szív élelmiszerek tiszteletben tartják a gyártási módszert, amely a következő ábra szerint integrálódik:

2- Specifikációk és kötelezettségvállalások

A Kék-Fehér-Szív számos specifikációt alkalmaz, az növénytermesztéstől az állati szektorig, a termeléstől a feldolgozásig.

Ezek a specifikációk az eszközök és eredmények kettős kötelezettségén alapulnak (= a Kék-Fehér-Szív termékhez szükséges minimális táplálkozási minőség)

Az eszközökre vontakózó kötelezettségek az állatok takarmányának összetételére, a felhasznált alapanyagok sokféleségére és a meghatározott zsírsavak mennyiségi bevitelére vontakoznak.

De megközelítésünk valódi eredetisége abban áll, hogy az előírásokba belefoglaljuk az analitikai, mérhető eredmények kötelezettségét.

A specifikációk ellenőrzése nagyrészt a nyomon követhetőség, az auditok, és különösen az eredmények megtartásának igazolása alapján, analitikai vizsgálatokkal történik.

3- Műszaki leírás

Minden, a Kék-Fehér-Szív előállítási módszerrel érintett faj (állat vagy növény) esetében egy műszaki leírás részletezi a kötelezettségeket, korlátozásokat, elemzéseket és ellenőrzéseket, valamint az anyagi követelmények elszámolását.

4- A nyilatkozatok és a közösség könyve

Sokan az élelmiszerlánc szereplői (egészségügyi szakemberek, tenyésztők, vendéglátóipari szakemberek, tudósok stb.), akik részt vettek a Kék-Fehér-Szív mozgalom felépítésében és garantálják annak fejlődését.

Így a Kék-Fehér-Szív 2019. november 23. óta járul hozzá helyes megközelítések kialakításához azzal a céllal, hogy javítsuk ételeink táplálkozási és környezeti minőségét.