Kik vagyunk mi?

Itthon » Kik vagyunk mi?

A Kék-Fehér-Szív az egészségorientált mezőgazdaság minőségi márkaneve. Az eredete 20 évvel korábbra nyúlik vissza, amikor egy francia vidéki gazda észrevette, hogy tavasszal a tehenek jobb állapotban vannak, és a tejükkel készített vaj lágyabb és kenhetőbb.

Számos kutatás és klinikai vizsgálat után bebizonyosodott, hogy ha helyesebben etetjük az állatokat Omega 3-ban gazdag takarmánnyal (fű, len, lucerna stb.), akkor az embereknek is jobb étel jut

Így született a különböző szereplőkből a Bleu-Blanc-Coeur (Kék-Fehér-Szív) nevű szövetség, ami azóta a határokon átnyúlóan számos országban jelen van, és elkötelezett egy olyan mezőgazdaság fejlesztése mellett, amely megőrzi a talaj, az állatok és az emberek egészségét.

A Kék-Fehér-Szív Magyarországon

Hazánkban elsőként egy családi tulajdonú tejtermelő gazdaság és takarmányozási partnerei csatlakoztak közösen a Szövetséghez 2019 novemberében, és azóta egy hazai hipermarketlánc polcaira is eljuttatták az első magyar Kék-Fehér-Szív minősítésű tejtermékeket. A Szövetség tárt karokkal vár mindenkit, aki szeretne részt venni a Kék-Fehér-Szív küldetésében, és tenni akar egy fenntartható, egészséges mezőgazdaságért.