Állategészségügy

Itthon » Elkötelezettségeink » Állategészségügy

Aggódva az állatok takarmányának egészségre gyakorolt hatásától, a Kék-Fehér-Szív gazdák elkötelezték magukat arra, hogy hagyományos, változatos étrenddel etetik állatainkat, különös tekintettel olyan gabonafélékre és magvakre, amelyek természetes Omega 3-ban gazdagok, így az állatok jobb egészségét szolgálják! 

Megállapításunk

Manapság a legtöbb haszonszállat nagyon egyoldalú, alacsony diverzitású takarmányt kap: kukorica, búza, szójabab… Helyettük itt a győztes recept, amitől az állatok hatalmasok lesznek! Viszlát monokultúra, elő a helyi növényekkel és különösen nagyszüleink „józan paraszti eszével” az állatok egészségét illetően!

A Kék-Fehér-Szív -nél úgy gondoljuk, hogy visszatérhetünk a mai igényekhez igazított, erényes mezőgazdasági gyakorlatokhoz. Az állatok takarmányának sokszínűsítése és kiegyensúlyozása több zöldséggel, hüvelyesekkel, elfelejtett, tápanyagban gazdag magokkal azt eredményezi, hogy jobb egészséget biztosítunk számukra, miközben megőrizzük magunk és bolygónk egészségi állapotát!

Elkötelezettségünk

A Kék-Fehér-Szív mozgalom elkötelezett:

  • A haszonállatok takarmányának sokszínűsítése mellett a táplálkozási szempontból gazdag növények integrálásával (Omega 6 / Omega 3 arány, antioxidánsok, vitaminok, nyomelemek stb.), mint például friss fű, len, lucerna, csillagfürt, borsó, takarmánylóbab, helyi és hagyományos magok; Elősegíti a jólétüket, a fertőzésekkel szembeni ellenállást és a természetes immunitást.
  • Figy  elmbe veszi az állatjólét egyéb normáit
  • Tiltja pálmaolaj használatát
  • Erősen korlátozza a nagymennyiségű (akár GMO-mentes) behozatalból származó szójabab felhasználását az állatok takarmányozásában, mert az hátrányosan érinti a takarmány-változatosságot. Helyette támogatja a helyben termelt fehérjeforrások felhasználását, ami jó hatással van a talaj egészségére.
  • Minden szintetikus, kémiai eredetű exogén adalékot kerülni kell
  • Az antibiotikumok korlátozása a tenyésztésben a valóban beteg állatokra.