Gazdaság és társadalom

Itthon » Elkötelezettségeink » Gazdaság és társadalom

A Kék-Fehér-Szív egy közegészségügyi megközelítés, amely összeköttetést teremt a gazda, környezete és Magyarország polgárai között, akik az egészséges táplálkozást kutatják, magabiztosak és fenntarthatóságra törekszenek.

Megállapításunk

Elmondhatjuk, hogy a mezőgazdaság által elszenvedett egymás utáni válságok (szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladás, másnéven kergemarha-kór, egyéb botrányok az élelmiszerek gyártásával kapcsolatban), valamint az emberek eltávolodása a mezőgazdaság világától a fogyasztók bizalmának elvesztéséhez vezetett, és a téves elképzelések és az étkezési félelmek egész sorának adott teret.

Függetlenül a helyi mezőgazdasági termelési kontextustól és a fenntarthatóság figyelembevételétől, az élelmiszerek továbbra is túl gyakran a költségvetés kiigazító változói, míg az egészség iránti elkötelezettség minden évben csökken.

A Kék-Fehér-Szív alatt vissza akarjuk állítani a fogyasztók és a gazdák közötti megszakadt kapcsolatot. Vissza akarjuk állítani az értéket a földeken, hogy biztosítsuk az élelmiszer-autonómiát, és olyan lehetőséget kínálunk a helyi gazdálkodóknak és tenyésztőknek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy büszkén, nyugodt lelkiismerttel éljenek.

Elkötelezettségünk

A Kék-Fehér-Szív mozgalom és tagjai elkötelezettek a következők mellett:

  • A magyar mezőgazdaság fejlesztése és korszerűsítése
  • A Kék-Fehér-Szív egy olyan minőségi megközelítés, amely a nemzeti és nyomonkövethető eredetet helyezi előtérbe. A szomszédos országokban a Kék-Fehér-Szív gyártást csak kivételes esetben, az igazgatótanács írásbeli engedélyével lehetséges, ha a nemzeti termelés továbbra sem kielégítő.
  • A hozzáadott érték újraelosztása a szervezetben részt vevő mezőgazdasági termelők számára
  • A Kék-Fehér-Szív a kezdetektől fogva mindig védte a termelőnek nyújtott hozzáadott értéket, amely a megközelítés valódi pillére, hogy fokozza erőfeszítéseit és elkötelezettségét a jobb termelés iránt.
  • Mindenki számára hozzáférhető termékeket kínál, és erősítheti a fogyasztókkal való kapcsolatot
  • Mivel a helyes táplálkozást nem szabad a lakosság csak egy részére fenntartani, a Kék-Fehér-Szív szervezeteinek fejlesztésén dolgozik azzal a céllal, hogy a lehető legnagyobb mértékben korlátozza a többletköltségeket.