A tudományos megközlelítés

Itthon » Kék-Fehér-Szív a gyakorlatban » A tudományos megközlelítés

A tudományos megközelítés

A meggyőződésünk, hogy a „helyesen kell tápláni az embereket, miközben megőrizzük a talaj és az állatok egészségét” mottónk szilárd tudományos alapokon nyugszik, amely különböző együttműködési kutatási projektekre épül.

Egy klinikai vizsgálat szülte a mozgalmat…

A 2000-es évben Franciaországban végzett és 2002-ben közzétett klinikai tanulmány az egyesület alapító okirata. A tanulmányt az INRAE (Francia Országos Mezőgazdasági, Élelmezési és Környezetvédelmi Kutatóintézet) és a CERNh (az emberi táplálkozás oktatásának és kutatásának központja) Lorientben végzeték el, és kiemeli az állatok hatását az emberi egészségre. Ez egy igazi kísérleti bizonyíték, amelyet a tudományos sajtó rendszeresen idézett, és amely számos cikket eredményezett.

Független kutatói tanács és közel 400 tudományos értékelés

Ma a Kék-Fehér-Szív mozgalom a Bleu-Blanc-Coeur nemzetközi mozgalom keretein belül irányítja a kutatási és fejlesztési megközelítését egy független kutatói tanácsnak köszönhetően, amely különféle szakterületek kutatóiból áll: kardiológusok, diabetikusok, biokémikusok, táplálkozási, állattenyésztési szakemberek, vagy növényi fiziológusok … Számos partnerkapcsolatot tápláltunk a kutatói szereplőkkel, amelyek közel 400 tudományos díjat nyertek (publikációk a nemzetközi tudományos sajtóban, tudományos kongresszusok, tézisek, klinikai vizsgálatok stb.), ideértve a nagy horderejű projekteket az állati takarmányozásról és annak hatásáról az állatok egészségére, valamint az emberek és a Föld egészségére (AGRALID, PROLEVAL és ONIRIS tanulmányok). Mindezen tudományos bizonyítékoknak köszönhetően a Kék-Fehér-Szív a « Bleu-Blanc-Cœur » nemzetközi mozgalom révén az első, ENSZ által elismert táplálkozási és környezetvédelmi szempontot is képviselő megközelítés.

Fedezze fel tudományos kommunikációnk listáját (lásd a lista angol változatát), amelyek kisebb-nagyobb mértékben érintik az egyesületet.

Klinikai vizsgálatok

Fedezze fel az emberek bevonásával végzett klinikai vizsgálatokat a Kék-Fehér-Szív élelmiszer egészségre gyakorolt ​​konkrét hatásának méréséről.