Interjú Benoit Barbault-val az Auchan Magyarország Termékigazgatójával

Kék Fehér Szív

12/01/2021
Itthon » Hírek » Interjú Benoit Barbault-val az Auchan Magyarország Termékigazgatójával

Olvassa el Benoit Barbault úrral, az Auchan termék-igazgatójával készült interjút a Kék-Fehér-Szívről. Az Auchan 2020. Augusztusa óta az Egyesületünk tagja.

Egy ideje partnerségben dolgozik a Kék Fehér Szív Egyesülettel, azért, hogy újfajta termékeket fejlesszenek ki vásárlóik számára. Megosztaná velünk ezt a történetet, honnan indult és melyek voltak azok a motivációk, amelyek miatt elköteleződtek az Egyesület mellett?

A Kék Fehér Szív Egyesületnek az a célja, hogy népszerűsítse a fenntartható mezőgazdasági folyamatokat (felelős termőföld-gazdálkodás, felelős állattartás- és takarmányozás) és az emberi fogyasztásra nézve egészségesebb élelmiszereket.

Az Auchan kezdeményezte a felelős termelésből származó termékeinket összefogó Gazdától az Asztalig program létrehozását. Ebben tudatos termelőkkel dolgozunk együtt, akik több szempontból is felelős gazdálkodást folytatnak, hiszen elköteleződtek a fenntartható fejlődés mellett. Programunk kritériumrendszere sokrétű, a résztvevőknek az állati takarmányozási módszerektől kezdve, a növényvédőszer és antibiotikum használaton keresztül a víz- és energiagazdálkodásig vagy a csomagolóanyag felhasználásig több kritériumnak egyszerre kell, hogy megfeleljenek. Úgy gondoljuk, ez a hozzáállás szükséges az élelmiszertermelés jövőjéhez.

Benoit Barbault

A Kék Fehér Szív Egyesület óriási tudással rendelkezik az állati takarmányozás témájában. 20 éve töretlenül dolgoznak együtt agrármérnökökkel, klinikai kutatólaboratóriumokkal, azért, hogy közreműködésükkel tudományos vizsgálatokat folytassanak  különböző témákban.   Például az állati takarmányozásban hozott változások során előállított élelmiszerek hogyan hatnak az emberi egészségre, vagy milyen mértékben csökkenthetik a termelési módszer karbonlábnyomát. Olyan elismert szaklapokban kommunikálják eredményeiket, mint a European Journal of Clinical Nutrition, a Progress in Lipid Research vagy az Animal Feed Science and Technology. Mindennapi szinten szerepelnek a tudományos életben és jelenleg is több témában zajlik kutatásuk, amelyeknek az eredményeit hamarosan elolvashatjuk.

Azt mondhatom, mivel a Kék Fehér Szív Egyesület és az Auchan fenntarthatóságról alkotott elképzelése  megegyezik, kézenfekvő volt a szövetségünk. Ráadásul területeink kiegészítik egymást, segítjük egymást szaktudásban és a megalkotott termékek értékesítésében.

Fontos megemlítenünk, hogy egy elképzelés és a tényleges termékmegvalósulás között helyezkedik el a gyártó, nélküle nem jön létre termék. Magyarországon a Martontej volt az első, aki csatlakozott a Kék Fehér Szív Egyesülethez és aki maximálisan elköteleződött az egyesület értékrendje mellett, hisz a küldetésében és ebben a szellemiségben gyárt évek óta magas minőségű és finom termékeket a vásárlók számára.

Konkrétan milyen termékekről is beszélünk? Milyen termékek kaphatók már és milyen új termékekre számíthatnak a vásárlók a jövőben?

Amint már említettem, a Martontej gazdaság vezette be Magyarországon elsőként a Kék Fehér Szív által javasolt takarmányozási és tartási módszereket. Az együttműködésnek köszönhetően különféle zsírtartalommal rendelkező tejek és olyan tejtermékek születnek, mint a tejföl, vaj, kefír,a trappista sajt natúr és füstölt ízesítésben vagy a mascarpone.

A Kék Fehér Szív Egyesülettel és a Martontejjel létrejött termékcsaládunk megkülönböztető erővel bír a piacon. A titok az omega-3 és omega-6 zsírsavak arányában rejlik. Minden információ elérhető az egyesület honlapján, többet megtudni róla KFS.

Örülünk a háromtagú szövetségünknek, és büszkék vagyunk a Martontej termékekre. Fontosnak tartjuk ennek az értékrendnek a népszerűsítését a magyar lakosság körében. A vásárlók számára elengedhetetlen, hogy s a termékek megbízható és felelős gazdaságokból származzanak. Terveink között szerepel további együttműködések kiépítése, keressük azokat a szállítókat, akik nyitottak egy újfajta, fenntartható és egészségesebb mezőgazdaság, állattenyésztés megteremtésében, hogy minőségi termékeket tegyünk a magyar családok asztalára.

Egy termék megvalósulásán túl ott van még az erős kapcsolat, ami kialakul az elkötelezett termelő és az Auchan között. Hogyan jelenik meg az áruházakban ez a kiemelt partnerkapcsolat?

Igyekszünk lehetőséget biztosítani extra megjelenítésekre, mind az áruházban, mind az online felületünkön. Megkülönböztető címkékkel, matricákkal látjuk el a termékek környezetét. A jövőben pedig áruházi bemutatókat szeretnénk megvalósítani az egyesülettel és a Martontejjel közösen, ahol a vásárlóknak lehetőségük lesz megkóstolni a termékeket és közvetlen közelről, az egyesület és a gazdaság tagjaitól kaphatnak mélyebb ismereteket a termékeik pozitív tulajdonságait illetően.

Gondolja, hogy egy olyan bonyolult egészségügyi szituációban, mint a mai, egy a „Helyesen termelni” és „Helyesen étkezni” elveket kommunikáló termékcsalád ajánlása fontos lehet a magyar fogyasztók számára?

Igen, mindenképpen. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy felhívjuk a vásárlóink figyelmét az egészség megőrzésének fontosságára. És ehhez biztosítani kell számukra alternatív, az egészség megőrzését támogató minőségi termékeket, amelyek segítségével kiegyensúlyozottabbá, változatosabbá, különféle tápanyagokban gazdagabbá tehetik táplálkozásukat.

Lényeges, hogy a vásárlók tisztában legyenek választásaik súlyával, hogy a táplálkozásukkal kapcsolatos döntéseik befolyásolhatják egészségi állapotukat, sőt az alkalmazott mezőgazdasági gyakorlatokra is hatással vannak. Nekünk pedig segítenünk kell őket abban, hogy az egészségük szempontjából fontosnak tartott termékeiket meg is találják az áruházainkban.

Egyéb hírek

Hogyan együnk helyesen a nyáron

Hogyan együnk helyesen a nyáron

🌡️ Mit csináljunk kánikulában ? Hőségben a táplálkozásunk a vízfogyasztásunkkal együtt segíti a szervezetünk homeosztázisának fenntartását; ezt...

A Kék-Fehér-Szív nem csak egy logo! 

A Kék-Fehér-Szív nem csak egy logo! 

A Kék-Fehér-Szív választ kíván adni a fogyasztóknak az őket foglalkoztató kérdésekre. Manapság annak ellenére, hogy a helyes étkezést illetően...